sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Syysmekko




Eurokankaan ihanan pehmoisesta flanellista syntyi liivimekko omalla kaavalla, hienosti istuva tulikin. Helppoa ommella tämmöinen, kun löytyi sopiva malli. Yläosa vuoritettu EK:n ruskealla, ohuella ja melko joustamattomalla trikoolla.




Ja vielä aiemmin postaamani pipo toisitoimessa eli leikkipuistossa. Hetkeä aikaisemmin vielä krokotiilinkyyneleet valuivat vuolaana, tässä jo taas parempi mieli =)

tiistai 21. syyskuuta 2010

Tossut sadepäivän iloksi!









Nämä tossut syntyivät samalla kaavalla kuin aiemmin nämä. Innoituksen sain Retro Elephant -blogista, jossa ihastelin melkein samanlaisesta kankaasta tehtyjä tossuja kunnes muistin, että minunkin kaapista sydänkangasta vielä löytyy. Kangas on kirpparilta. Tällä kertaa tossujen koko n. 22, itse koitin vähän kaavaa suurentaa. Hyvin sopivat jalkaan. Pohjat saavat vielä jarrut, ettei tarvitse liukastella. Mielessä on jatkossa kokeilla nahkapohjia, nahkaakin olen sitä varten jo hankkinut. Pitäisi vaan uskaltautua kokeilemaan sitä nahan ompelua!











Mukavia sadepäiviä! =)

lauantai 18. syyskuuta 2010

Jotakin ihan muuta




Prinsessakakkua on meillä nautittu tähän mennessä vain valmiina ostettuna. Nyt tein ensimmäisen kokeilukakun ja se on kyllä hirmuhyvää! Pari vaihetta jouduin tekemään kahteen kertaan mm. marsipaanin kaulimisen. Lopulta käytinkin kelmua apuna, josta seurauksena painaumat marsipaanin pinnassa. Ohjeen löysin täältä. Marsipaania pitää olla kyllä aika paljon, yritin ensin liian pienellä määrällä ja levystä tuli ihan liian ohut eikä pysynyt kasassa. Jatkoin sitten valkoista marsipaania vihreällä, ihan hyvin sekoittuivat vaalemmman vihreäksi. Käytin pieneen kakkuun (reilu puolet ohjeen taikinasta) 300g marsipaania, joka riitti juuri ja juuri eikä kerroksesta tullut kovinkaan paksu. Lisää harjoitusta tarvitaan ja etenkin lisää koristemuotteja, koristeiden värkkääminen on hauskaa puuhaa!

perjantai 17. syyskuuta 2010

Kankaita ja piposettiä




Pipo- ja hanskakokeilua ihan velourista, sisällä fleecevuori molemmissa. Pupu joutui malliksi, on vähän liian iso pipo pupulle =). Innoituksen hanskoihin sain Hillalta, jonka ohjelinkkiä hyödynsin eli itse ohje oli täältä. Toimiva ohje!






Vihdoinkin uskaltauduin minäkin tilaamaan kankaita netistä. Nämä tulivat edullisella ja pikaisella toimituksella Polinkasta. Oikeanpuoleisin Heather Baileyn, muut Amy Butlerin. Olen eilisestä saakka vain hiplailut ja ihastellut niitä, ovat paljon kauniimpia kuin netin kuvissa enkä itsekään saanut niitä ikuistettua läheskään todellisessa värimaailmassaan.

perjantai 10. syyskuuta 2010

Marimekko -muodonmuutos vol I

Ennen:




Jälkeen:








Kirpparilta löytynyt aikuisen Marimekkopaita sai uuden elämän koossa 92/96, kaava löytyi Ottobresta (Night Owl). Ensimmäinen tekemäni raglanpaita, joka osui heti nappiin, istuu kivasti ja pääntie on mukavan tilava ja joustava. Näitä teen varmasti lisää! Kaverina tässä ruskeat velourpöksyt samalla kaavalla kuin aiemmin tekemäni.

tiistai 7. syyskuuta 2010

Myyrä tässä, terve!











Unelma myyrähaalareista on pitkään hautunut mielessä ja nyt vihdoinkin keräsin rohkeuteni! Tyytyväinenkin olen, vaikka paljon parantamisen varaa on. Mutta niinhän sitä kuuluu ollakin, jotta kehitystä tapahtuisi! Kaavana Ottobren mustikkahaalari pienin muokkauksin. Kankaana Eurokankaan peruspunainen velour. Oikeastaan oli tarkoituksena tehdä haalari lähes samansävyisestä joustofroteesta, mutta siitä jäi uupumaan pieni pala enkä löytänyt lisääkään sitä tähän hätään... Välttääkseni ikävän kaitalehuolitteluosuuden vuoritin yläosan pallotrikoolla, joka on aika ohutta ja melko joustamatonta. Mukavat haalarit käytössäkin! Ja tyttö tykkää tutkailla Myyrää peilistä =)

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Vauvajuttuja




Lahjaksi uudelle sukulaisvauvalle, pienelle tytölle, tuli tehtyä tällainen setti. Housut Ottobren Hupsis-ohjeella velourista, bodyn kaava itsepiirretty. Applikaatioissa velouria ja joustofroteeta. Koko n. 62/68, eipähän ihan heti jää pieneksi! Taas tuli huomattua, miten paljon vähemmän kangasta näin pieniin vaatteisiin kuluu...








Vauvan isosiskolle sitten kangaspussukka ihan peruspuuvillasta, samanlaisella perhosella. Ensimmäinen pussukkani ellei lasketa yhtä epäonnistunutta harjoituskappaletta, joka päätyi roskiin... Askartelukaupasta löytyi tehokasta liimaa kehyksen liimausta varten, toivon mukaan liimaus pysyy! Apuna käytin ohjetta Pientä kivaa -blogista.

lauantai 4. syyskuuta 2010

Pöksyjä






Nämä pöksyt tein Eurokankaan velourista Ottobren Saimi-kaavalla 1/2009. Lahkeissa kumpparit, vyötäröllä jonkinlainen jämäkkä trikoo, kun ei kivan väristä resoria löytynyt. Velourpöksyt ovat mielestäni ihan parhaat, pehmoiset ja lämpimät! Kestovaipan kanssa näissä olisi hyvin voinut olla enemmänkin väljyyttä ylhäällä. Toiset vähän väljemmät on jo valmiiksi leikattuna ruskeasta velourista...
Kissakin pääsi kuokkimaan kuvaan!







Peruspöksyjä ohuehkosta trikoosta, kankaat edelleen Eurokankaasta. Kaavana Ottobre 6/2009 Stripy Legs. Nämä myös valkoisesta trikoosta alla. Kaksoisneulasta on tullut tosi mieluisa tuttavuus tällaisten ompelussa. Harjoittelun kautta alkaa tulla vähän enemmän sujuvuuttakin ompeluun, mutta kauneusvirheitä kyllä löytyy edelleen kaikista tekeleistäni!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...