lauantai 18. syyskuuta 2010

Jotakin ihan muuta
Prinsessakakkua on meillä nautittu tähän mennessä vain valmiina ostettuna. Nyt tein ensimmäisen kokeilukakun ja se on kyllä hirmuhyvää! Pari vaihetta jouduin tekemään kahteen kertaan mm. marsipaanin kaulimisen. Lopulta käytinkin kelmua apuna, josta seurauksena painaumat marsipaanin pinnassa. Ohjeen löysin täältä. Marsipaania pitää olla kyllä aika paljon, yritin ensin liian pienellä määrällä ja levystä tuli ihan liian ohut eikä pysynyt kasassa. Jatkoin sitten valkoista marsipaania vihreällä, ihan hyvin sekoittuivat vaalemmman vihreäksi. Käytin pieneen kakkuun (reilu puolet ohjeen taikinasta) 300g marsipaania, joka riitti juuri ja juuri eikä kerroksesta tullut kovinkaan paksu. Lisää harjoitusta tarvitaan ja etenkin lisää koristemuotteja, koristeiden värkkääminen on hauskaa puuhaa!

2 kommenttia:

  1. oi ku herkullinen :)
    vink* Minä kaulin marsipaanin usein leivinpaperin päällä ja kaulimiseen käytän apuna tomusokeria. Tomusokeri puoli siis kakkua vasten. Näin saa sileämmän kuin kelmun kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Juuri tuota kokeilin ekalla yrityksellä, mutten saanut irrotettua levyä leivinpaperista rikkomatta sitä, mikä varmaan johtui siitä, että kaulin sitä tosi pitkään ja liian ohueksi. Eli pitää kokeilla tuota uudelleen jatkossa, kun nyt tiedän oikean marsipaanin määrän ja levyn paksuuden!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...