sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Kaikenkarvaisia ystäviä

Hernepusseja on näkynyt ainakin Lapinkan talossa ja sitä kautta syntyikin idea hernepussieläimistä. Juhannuksen kunniaksi tein nämä ystäväperheen lapsille viemisiksi. Ideasta toteutukseen meni päivä, joten olisivat ehkä kaivanneet hieman enemmän tuotekehittelyä, mutta toisaalta on ihan hauska arvuutella, mitä lajia mahtavat edustaa...



Valkoinen tunnistettiin "haamuksi" uuden omistajansa toimesta!

Jatkossa en ehkä tee tällaisia joustavasta kankaasta, koska hermothan sitä ommellessa meinasi mennä. Toisaalta oli lopputulos ihanan pehmeä (materiaaleina velour, joustofrotee ja fleece). Joka tapauksessa täytynee näitä tehdä kotiinkin!

perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kesämekko

Tämmöinen tuli ensimmäisestä mekkotekeleestäni. Kaavana Ottobre 1/2009 Siiri liivihame. En ole oikein tyytyväinen, malli on vähän kumma ja mekosta tuli liian leveä, vaikka hieman kavensin ja pidensin. Ehkä se joku päivä sopii, kun tyttö kasvaa tai sitten se jää harjoituskappaleeksi. Kangas oli onneksi superhalpaa.





Tällaiset pöksyt vamistuivat jo aiemmin Eurokankaan veloureista, applikaatioissa myös joustofroteeta ja mustaa fleeceä. Malli Ottobren 1/2009 Nunnu-housut. Vihreisiin sävelsin jalkaterät ottamalla mallia valmispöksyistä.








maanantai 14. kesäkuuta 2010

Hullu hattumaakari

Tarvetta oli saada neidille kesähattu, joka sointuu hyvin vaaleanpuna- ja lilasävyisten vaatteiden kanssa. Käytin ensimmäisen hattuni kaavana Ottobren ilmaiskaavaa, joka löytyy täältä. Koko 48, josta tuli lopulta vähän pienempi, kun sopii 46 cm päähän oikein hyvin. Kankaat Eurokankaasta. Ongelmana oli, että lieri ja hattuosa tuntuivat olevan eriparia, hatun reunan ympärysmitta oli liian suuri, minkä vuoksi hatusta tulikin ehkä jnkv pienempi kuin piti, kun jouduin sovittamaan sen lieriin. Muutoin helppo ja toimiva kaava!








Lisäksi jo aiemmin valmistuneet kevät/kesä pipot:
Tämän tein itsepiirretyllä mallilla, ja siitä tulikin omalla hullunkurisella tavallaan aika söpö. Päällikangas ja applikaatio Eurokankaan velour, vuori vanhaa vihreää trikoopaitaa.






Tämän lintupipon tein Mikunlokista löytyvällä loistavalla ohjeella. Linnun malli on Ottobresta. Applikaatio ruskeaa velouria Eurokankaasta, pipo vanhaa trikoopaitaa.

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Hoitolaukku, lapaset ym.

Tässä jo aiemmin valmistunut hoitolaukku, joka onnistui ensimmäiseksi laukukseni ihan hyvin. Kovassa käytössäkin on jo ollut! Laukun tekeminen on oikein hauskaa puuhaa sen jälkeen, kun kaikki palaset on leikattu valmiiksi, sillä leikkaaminen on taatusti työläin vaihe.










Laukun ohje on Amy Butlerin kirjasta Little Stitches for Little Ones, pienin muutoksin tehty The Everything Bag. Tein kantohihnasta pitkän kapeasta päädystä toiseen kulkevan, jotta laukkua voi pitää lastenvaunujen aisan päällä. Lisäyksenä ohjeeseen tein laukkuun myös vetoketjullisen "katon". Kankaat Eurokankaasta.

Ohje oli hyvin selkeä ja helppo seurata. Ainoat vaikeudet tulivatkin kohdissa, joissa aloin sooloilla, mutta lopputulos oli lopulta tyydyttävä!


Sopivasti kesäksi valmistuivat myös nämä lapaset:





Kyseessä Eunny Jangin Endpaper Mitts lapasiksi muutettuna. Peukaloista tuli hieman kummalliset, mutta toisaalta en ole näitä viitsinyt vielä höyryttääkään.

Pompuloita tein Villapata kiehuu -blogin Annin neuvojen avulla puuhelmistä.




Ja tällaista ihanuutta on työn alla!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...